Wil jij een keuken laten plaatsen? 

Het plaatsen van een keuken is een opwindende stap bij het inrichten van je huis. Hier zijn de essentiële zaken die je moet weten over het proces:


Voorbereiding en ontwerp voor het plaatsen van je keuken

Ruimteanalyse en budgetbepaling

Voordat je begint met het plaatsen van de keuken, is een grondige analyse van de beschikbare ruimte en het vaststellen van je budget van cruciaal belang. 

Keukenontwerp en indelingsplannen

Vervolgens is het zaak om te gaan samenwerken met een professionele keukenontwerper om een functioneel ontwerp te creëren, inclusief de noodzakelijke indelingsplannen. Zo weet iedereen precies wat de bedoeling is en kan je je keuken alvast in een 3D ontwerp bekijken.


Selectie van materialen en apparaten

Materialen voor keukenkasten en werkbladen

Nadat het ontwerp in hoofdlijnen is bepaald, is het zaak om je materialisatie vast te stellen. Dit zijn de materialen waarvan je keuken zal worden gemaakt. Je kiest bij de keukenontwerper materialen voor keukenkasten en werkbladen die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn. Je bespreekt met de keukenontwerper de prijs en voor- en nadelen van de verschillende materialen.

Keukenapparaten kiezen

Uiteraard moet je nieuwe keuken voorzien worden van keukenapparaten. Kijk eerst naar jouw behoeften en naar het budget dat je hebt te besteden. Maak dan samen met de keukenontwerper op basis van deze informatie een selectie uit de merken die daaraan voldoen.  Uiteraard kan je daarin ook je stijlvoorkeuren meenemen en specifieke wensen die je hebt ten aanzien van apparatuur, bijvoorbeeld hoe de bediening werkt. Ook is het belangrijk om na te gaan hoe de garantieregeling is, want die kan per leverancier sterk afwijken.

Prijsofferte met technisch tekening

Als laatste stap in het voorproces laat je de keukenontwerper een prijsofferte maken. Wanneer je die akkoord geeft, zal de ontwerper een technisch tekening maken. Hierop staat aangegeven op welke plaatsen precies een stopcontact moet komen en hoe deze gezekerd moet zijn in de groepenkast. Zo heeft een oven vaak een aparte groep nodig, maar mag een koelkast en vriezer wel samen op één groep. De keukenontwerper schrijft precies voor. Ook schrijft de keukenontwerper voor op welke plek een waterleiding moet komen en waar de waterafvoer moet komen en waar die allemaal aan moet voldoen. 

Uitvoering en installatie

Professionals inhuren

De keukenontwerper kan je precies vertellen wanneer ze de keuken gaan leveren. Vervolgens schakel je ervaren professionals zoals TK Engineering in voor de installatie van leidingwerk, elektriciteit en andere technische aspecten conform het installatieschema van de keukenontwerper.

Keukeninstallatie dag

Plan de daadwerkelijke installatiedag zorgvuldig, waarbij je rekening houdt met de levering van materialen en apparaten. TK Engineering kan naast het realiseren van alle technische voorbereidingen ook de keuken voor je plaatsen. Zo heb je alles bij één partij en voorkom je dat je van het kastje naar de muur zal worden gezonden.

Kwaliteitscontrole en afwerking

Na de installatie voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit en werken we de laatste afwerkingsdetails zorgvuldig af. We kitten het aanrechtblad af en werken de plinten netjes af. De kastdeurtjes worden netjes afgesteld en alle apparaten worden voor het eerst getest, zodat je zeker een werkende keuken hebt. Mocht er een defect in de kasten of de apparaten zijn geconstateerd, dan zullen wij dit aan je melden, zodat je de keukenontwerper kan vragen dat te laten vervangen.


Samenwerken voor jouw droomkeuken

Bij TK Engineering begrijpen we dat het plaatsen van een keuken een krachtige manier is om stijl en functionaliteit toe te voegen aan jouw leefruimte. We werken nauw met je samen om keukenoplossingen te bieden die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook naadloos passen bij de behoeften van jouw huishouden. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe het plaatsen van jouw keuken met onze expertise en aandacht voor detail een verrijkende toevoeging aan jouw huis kan zijn.