SCIOS Scope 12 Inspectie nodig?

SCIOS Scope 12 Keuring voor zonnepanelen: betrouwbaar en conform verzekeringsnormen

SCIOS Scope 12 is een recente inspectiemethode voor PV-installaties (zonnepanelen). Het waarborgt niet alleen dat je zonnepanelen voldoen aan de verzekeringsnormen, maar het bevestigt ook de optimale werking ervan. Met Scope 12, een gestandaardiseerde inspectiemethode, weet je zeker dat door een onafhankelijke partij zoals TK Engineering jouw zonnepanelen of PV-installatie zal worden gekeurd. 


Werkwijze van een Scope 12 Keuring

  1. Document controle: We inspecteren tekeningen, berekeningen, en andere relevante documentatie.

  2. Elektrisch materieel controle: We verifiëren of het elektrische materieel voldoet aan de installatie-eisen.

  3. Visuele keuring: Een grondige visuele inspectie van jouw zonnepanelen of PV-installatie wordt uitgevoerd.

  4. Elektrotechnische metingen: We voeren precieze elektrotechnische metingen uit om de prestaties te beoordelen.

  5. Aanvullend onderzoek: Indien nodig, bieden we aanvullend onderzoek aan, waaronder drone thermografische inspecties en data-analyse. Dit aanvullend onderzoek wordt sterk aanbevolen.

De Scope 12 keuring is niet alleen een verplichting om te voldoen aan verzekeringsnormen, maar het biedt ook inzicht in de prestaties van jouw zonnepaneleninstallatie. TK Engineering staat klaar om deze inspectie met zorg en deskundigheid uit te voeren. 


Veelgestelde vragen over SCOPE 12 keuring

Wat is SCIOS Scope 12? 

SCIOS Scope 12 is een gestandaardiseerde inspectiemethode voor PV-installaties (zonnepanelen). Het beoordeelt of de installatie voldoet aan verzekeringsnormen en optimaliseert de prestaties.

Waarom is SCIOS Scope 12 nodig?

 Het is nodig om te voldoen aan verzekeringsnormen en om de optimale werking van zonnepanelen te waarborgen. Het is een gestandaardiseerde aanpak om wildgroei op de inspectiemarkt tegen te gaan.

Wat omvat een SCIOS Scope 12 keuring? 

Het omvat documentcontroles, beoordeling van elektrisch materieel, visuele inspectie, elektrotechnische metingen en optioneel aanvullend onderzoek zoals drone thermografische inspecties.

Waarom zou ik voor SCIOS Scope 12 kiezen? 

Het is een gestandaardiseerde methode die voldoet aan verzekeringsnormen en optimale prestaties garandeert. Houtman Inspectie B.V. biedt deze dienst aan in verschillende regio's.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen SCIOS Scope 12 laten keuren?

De frequentie is afhankelijk van factoren zoals installatiegrootte en omgevingsomstandigheden. Onze deskundigen kunnen advies geven over het ideale inspectieschema.


Scope 12 Inspectie laten uitvoeren door TK Engineering

Of je nu plannen hebt voor een nieuwe zonnepanelen installatie of je huidige PV-installatie moet worden geïnspecteerd volgens Scope 12, TK Engineering staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jouw zonnepanelen voldoen aan de vereiste normen en optimaal presteren.